معاون وزیر پیشین نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفت: قاعدتا مذاکرات برجام در صادرات نفت ایران به یک کشور اروپایی مثل آلمان بیتاثیر نبوده است، ما میتوانیم صادرات نفت به این کشور را افزایش دهیم اما به شرطی که تحریم نباشیم.
همزمان که باید به فکر افزایش ظرفیت پالایشی کشور باشیم، ضروری است از اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف در کشور بهویژه در بخشهای خانگی و صنعتی غافل نباشیم.
طبق آمار موسسات داخلی و خارجی صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به ترتیب ۲ و ۳ برابر شده است و این موفقیت درحالی است که آمریکا تقریبا ماهانه تحریمهای جدیدی را بر شبکه فروش نفت اعمال میکند.
اقتصاد ایران تحت شدیدترین تحریمها قرار دارد و اولین بخشی که به شدت از این موضوع تاثیر گرفته؛ صادرات و فروش نفت و درآمدهای حاصله است. با اینحال دولت رئیسی میگوید درآمد نفتیاش هشت برابر شده است. سوال مهم این است که درآمد نفتی در اقتصاد ایران چه میشود و در کجا به مصرف میرسد؟
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه گواهی سپرده نفت خام و ورود بخش خصوصی به معاملات نفتی میتواند بستری برای گسترش مبادی صادرات نفت کشور باشد، گفت: در شرایط تحریمی، بخش خصوصی با استفاده از راههای ابتکاری میتواند به فروش نفت کمک کند؛ همچنین، شفافیت معاملات بیشتر میشود.
طی چند هفته گذشته گزارشهایی مبنی بر آتشگرفتن ناگهانی خودروها در شهر ماراکایبوی ونزوئلا منتشر شده، که برخی از جریانهای رسانهای خارج از کشور، مقصر این موضوع را بنزین وارداتی ایران اعلام کرده اند؛ موضوعی که از سوی وزارت نفت به طور کامل تکذیب شده است.
اویل پراس در حالی مدعی شده که ایران نفت خود را ۴۲ درصد زیر قیمت های بین المللی عرضه می کند که حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی حداکثر مقدار ارزان فروشی را ۲۰ دلار اعلام کرده است.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با ابراز امیدواری از اینکه شرایط فراهم شود تا ما بتوانیم به بازارهای قبلیمان در اروپا برگردیم، درباره جایگزینی نفت ایران با روسیه در اتحادیه اروپا، گفت: قاعدتا روسیه نمیتواند همه نیاز بازارهای اروپا را حتی در بهترین شرایط تامین کند.
غولهای نفتی دولتی چین و پالایشگاههای خصوصی بزرگ، نفت بیشتری از روسیه خریداری می کنند که باعث گران شدن قیمتها شده و خریداران کوچکتر را وادار کرده است به دنبال گزینههایی مانند نفت ایران باشند.